Вступити до родини ATR

Кримський татарин призначений заступником очільника Мінреінтеграції з питань цифрової трансформації

3 липня 2020, 09:35
1141

Колишній помічник народного депутата від фракції «Голос» Рустема Умерова Снавер Сейтхалілєв призначений заступником міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. На цій посаді він відповідатиме за цифровізацію.

ФОТО: Мінреінтеграції

ФОТО: Мінреінтеграції

Про це повідомила прес-служба Мінреінтеграції.

«Кабінет міністрів призначив Снавера Сейтхалілєва заступником Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Снавер Сейтхалілєв відповідатиме за цифровізацію. <...> У міністерстві Снавер впроваджуватиме е-послуги, оптимізуватиме інформаційні системи та державні реєстри, визначить, які процеси потребують цифровізації у першу чергу. Крім того, новопризначений заступник міністра координуватиме співпрацю з проєктами інших державних органів влади та цифрових платформ», — йдеться у повідомленні.

За даними Комітету цифрової трансформації України, до цього Сейтхалілєв працював головним виконавчим директором (CEO, Chief Executive Officer) у компаніях Astem, Eurasia Engineering та інших. Займався благодійністю у Фонді Національного Добробуту Криму (благодійній організації, що допомагає у соціальному забезпеченні вихідцям кримськотатарського народу). Окрім того, Сейтхалілєв був помічником на громадських засадах народного депутата Рустема Умерова (фракція «Голос»), який до обрання у Верховну Раду був керівником компанії Astem, яка здійснює інфраструктурні проєкти в області високих технологій, телекомунікаційних мереж, агробізнесу, нерухомості.

Снавер Сейтхалілєв має диплом елітного Босфорського університету (Туреччина), де вивчав міжнародні відносини. Також він навчався бізнес-адмініструванню у Массачусетському технологічному університеті (США), де отримав ступінь магістра. Володіє 7 мовами: українською, кримськотатарською, англійською, російською, турецькою, арабською та німецькою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ