Вступити до родини ATR

У політв’язнів Омерова і Джаппарова погіршився стан здоров’я — адвокат

3 липня 2020, 18:44
1433

У політв'язнів, фігурантів «справи про так званий тероризм» (білогірська група), Енвера Омерова і Айдера Джаппарова погіршився стан здоров'я.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляє «Кримська солідарність» із посиланням на адвоката Сафіє Шабанову.

Зазначимо, 2 липня 2020 року у Південному окружному військовому суді відбулося чергове судове засідання щодо фігурантів «справи про так званий тероризм» (білогірська група).

«Вони всі скаржаться на зубні болі. У Джаппарова Айдера взагалі один зуб. Все це ми пов'язуємо з якістю їжі, яку вони їдять в СІЗО. Крім того, і у Енвера Омерова, і у Айдера Джеппарова є ряд інших проблем зі здоров'ям. Ми неодноразово писали листи у СІЗО-1 з клопотанням про надання медичної допомоги. Однак поки ніяк не реагують», — каже адвокат.

Також правозахисниця додала, що в ході дослідження доказів, сторона захисту не побачила доказів провини своїх підзахисних.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року біля в’їзду на «Керченський міст» окупанти зупинили автомобіль з родичами кримськотатарських політв’язнів, які прямували у Ростов-на-Дону на суди. Тоді «правоохоронці» затримали Енвера Омерова. Пізніше стало відомо, що у цей час обшуки проводилися ще у кількох будинках кримських татар в окупованому Криму. У той день окупанти також затримали Айдера Джаппарова та сина Енвера Омерова — Ризу Омерова.

Кримських татар звинуватили у причетності до «терористичної» організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ