Вступити до родини ATR

У ВМС заявили, що Україна готується до наступу РФ із Криму на Херсонщину

6 липня 2020, 10:13
1161

Росія може спробувати влаштувати прорив з окупованого Криму до Херсонщини, аби пустити воду з Дніпра у Північно-Кримський канал.

Про це повідомив командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа у коментарі «Думская».

«Я не виключаю таких дій з боку Російської імперії. Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, що якщо така станеться, то, на жаль, це буде багато втрат — і наших воїнів, і цивільного населення», — зазначив він.

Неїжпапа наголосив, щойно стане зрозуміло, що у Криму почне відновлюватися канал, то це буде вірним сигналом того, що Росія готується до повномасштабної конфронтації.

Командувач додав, що підрозділи ВМСУ готуються не тільки до окопної війни, як на Донбасі, але й до наступальних дій. Тому Україна посилює свої позиції на морі. Він зазначив, що вже розробляється проєкт будівництва нових місць базування флоту, і передаються земельні ділянки на берегах Чорного та Азовського морів для створення баз.

Зазначимо, що раніше міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що українські військові готові до супротиву в разі, якщо Росія почне вторгнення у Херсонщину.

Як відомо, 5 липня в країні відзначали День Військово-Морських Сил Збройних Сил України. У цей день голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Військово-Морські сили України знову стануть своїми бойовими кораблями в бухтах Севастополя і біля причалів інших баз звільненого від російських окупантів Криму.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ