Вступити до родини ATR

Облава у Криму: окупанти після обшуків затримали групу кримських татар

7 липня 2020, 08:46
2023

Вранці 7 липня окупанти у Криму за кількома адресами провели обшуки у будинках кримських татар та етнічних російських мусульман. Наразі відомо, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності».

Відомо, що серед затриманих стрімер «Кримської солідарності» Еміль Зіядінов, активісти: Ісмет Ібрагімов, Алім Суф'янов, Сейран Хайретдінов, Олександр Сизиков (інвалід I групи) та Вадим Бектеміров. Усі вони активно брали участь у житті родин політв’язнів, організовували мусульманські свята для дітей, відвідували судові процеси у «справах» проти кримських татар, займалися передачами політв'язням у СІЗО.

{gallery_1}

Повідомляється, що під час облави у будинках мусульман працювали співробітники центру «Е», ФСБ Криму, спецпідрозділу Росгвардії «Беркута», а також ОМОНу.

Зазначимо, що усім затриманим мусульманам закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації».

Активісти наголошують, що загалом окупанти сьогодні провели сім обшуків у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ