Вступити до родини ATR

Лісові пожежі на Луганщині: кількість жертв зросла до п’яти

8 липня 2020, 13:29
786

Кількість жертв лісових пожеж в Новоайдарському районі на Луганщині зросла до п’яти.

ФОТО: Арсен Аваков/Twitter

ФОТО: Арсен Аваков/Twitter

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив під час робочої поїздки до Луганщини.

«На зараз є інформація, що це 5 людей (загиблих — ред.). Поки що це неповна інформація, до кінця дня ми будемо мати повну інформацію. Ми будемо вірити і надіятись, що більше жертв не буде», — заявив голова держави.

За словами президента, пожежа повністю знищила 24 будинки, та ще 59 — пошкоджені.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, зі свого боку, додав, що наразі у лікарнях перебувають 22 людини, які постраждали внаслідок пожеж в Новоайдарському районі. Двох з них перевели з реанімації у терапію.

«П’ятий загиблий — це буквально дві години тому знайшли людину. Ми ще не можемо сказати, що на 100% все обстежили. Ще вчора вночі це було дуже небезпечно. Сьогодні йде обстеження від будинку до будинку», — повідомив Гайдай.

Нагадаємо, масштабні пожежі на Луганщині спалахнули 6 липня. Загоряння сталося відразу у декількох населених пунктах Новоайдарського району. Через сильний вітер та спеку площа пожежі почала швидко збільшуватися. Вранці 7 липня пожежу локалізували, проте під вечір вогонь поширився на село Смолянинове і лісництво біля с Капітанове. Станом на ранок 8 липня на території Новоайдарського району спостерігалися окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ