Вступити до родини ATR

Українські військові у Чорному морі тренувалися відбивати напад противника

8 липня 2020, 14:28
933

В акваторії Чорного моря відбувся збір-похід кораблів, катерів та суден Військово-морських сил Збройних сил України, під час якого особовий склад відпрацював тактичні вправи, серед яких висадка морського десанту на необладнане узбережжя в умовах панування противника.

ФОТО: Міноборони

ФОТО: Міноборони

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

«В акваторії Чорного моря відбувся збір-похід кораблів, катерів та суден національного флоту з метою відпрацювання елементів бойової підготовки, злагодженості підрозділів різнорідних сил та демонстрації їх присутності у Чорноморському регіоні. Окрім корабельно-катерного складу, у заході взяли участь підрозділи морської піхоти, морської авіації та тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України», — йдеться у повідомленні.

{gallery_1}

У відомстві додали, що у ході збір-походу особовий склад відпрацював низку тактичних вправ, серед яких висадка морського десанту на необладнане узбережжя в умовах панування противника у морі та повітряному просторі, ведення мінно-загороджувальних дій, захист морських комунікацій, недопущення блокування пункту базування тощо. Насамкінець, військові у складі тактичних різнорідних груп відпрацювали дії по відбиттю нападу противника у морі та наданню допомоги судну, що зазнало лиха.

«Основою проведеного збір-походу стали кораблі, катери та судна, які цьогоріч були зведені у флотилію ВМС ЗС України, а керування силами здійснювалось з корабельного пункту управління. Відповідно до розподілу функцій за стандартами НАТО, флотилія і надалі працюватиме у напрямку набуття спроможностей з питань підготовки корабельного складу», — наголосили у Міноборони.

Нагадаємо, що напередодні військові кораблі НАТО увійшли у Чорне море. Зокрема, йдеться про плавучу базу постачання Aliakmon ВМС Греції, тральщики-шукачі мін Tambre ВМС Іспанії, Gaeta ВМС Італії. Водночас стало відомо про те, що американський ракетний есмінець Porter почав вихід з акваторії Чорного моря.

{gallery_2}

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ