Вступити до родини ATR

Росія оголосила колишнього ведучого ATR Бабченка «терористом» і «екстремістом»

9 липня 2020, 15:29
1685

Росія включила відомого журналіста Аркадія Бабченка до переліку «терористів» і «екстремістів».

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це сам журналіст повідомив у Facebook.

«Стою, смажу курку. На гарнір ні хріна немає. Ну, думаю, мариновані огірочки підуть, потім зелений горошок ще є, десь фета валялася і пару помідорів — можна намазати. Норм буде. І тут поздоровлення починають приходити. <...> Набридло мені в топи новин щось потрапляти вже», — прокоментував Бабченко своє включення до переліку терористів і екстремістів у Росії.

 

Зазначимо, що у реєстрі на сайті Росфінмониторингу вже є дані про те, що федеральна служба офіційно включила журналіста Аркадія Бабченка до переліку «терористів» і «екстремістів».

Нагадаємо, що Аркадій Бабченко, який виступає з критикою путінського режиму і засуджує російську збройну агресію проти України, змушений був залишити Росію через погрози, після чого спочатку проживав у Чехії, потім в Ізраїлі, а з лютого 2017 року — в Україні. У ніч на 29 травня 2018 року в Києві стало відомо про «вбивство російського журналіста, ведучого телеканалу ATR Аркадія Бабченка». Але наступного дня в СБУ повідомили про затримання організатора замаху на журналіста і про те, що сам Аркадій Бабченко живий, а його «вбивство» було інсценуванням. В СБУ заявили, що під час спецоперації отримали незаперечні докази терористичної діяльності Росії на території України. У листопаді 2019 року Бабченко заявив, що він виїхав з України через зміну влади в країні. Наразі журналіст мешкає в одній з демократичних країн, де саме — невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ