Вступити до родини ATR

Нардеп Деркач опублікував запис розмови нібито Порошенка з Путіним: екс-президент України заявив, що це фейк

10 липня 2020, 08:06
1473

Народний депутат, екс-регіонал Андрій Деркач оприлюднив запис розмови людей із голосами схожими на голоси п’ятого президента України Петра Порошенка і президента Російської Федерації Володимира Путіна. У Порошенка закликають ЄС покарати РФ за дезінформацію.

ФОТО: EPA/Christophe Ena

ФОТО: EPA/Christophe Ena

За даними Деркача, телефонна розмова нібито відбулася 30 квітня 2015 року, за два місяці після боїв за Дебальцеве. На записах, голоси схожі на Порошенка та Путіна, обмінюються жартами та ведуть невимушену розмову. Зокрема, «обговорюються» питання миротворців на Донбасі, теми Мінської зустрічі та «економічні перспективи» на ній. Також голос, схожий на Порошенка, говорить, що перед зустрічами в ТКГ сторони збиралися і планували порядок денний.

«Якщо це цілеспрямовано, якщо буде ваша ласка, може приїде цей ваш представник ТКГ до Києва. Вони б у Хайді зустрілись там в місії ОБСЄ», — говорить голос, який «приписують» Порошенку.

Після цього нібито Порошенко вітає Путіна з Днем солідарності трудящих та жартує:

«— З прийдешнім, я не знаю там, раніше називалося Днем солідарності трудящих. Тому, я не знаю в Росії змінили цю назву чи ні.

— Та хрін його знає.

— (сміється) Ми з вами люди, що трудяться, може, і до солідарності прийдемо.

— Офіційно в нас називається Свято весни та праці. Ось так.

— Ось як? Романтично».

Також обговорювалися «внутрішні справи України», де нібито п'ятий президент зазначив, що «чим далі, тим легше» і «довгих черг на посаду українського президента не спостерігається».

«Добре, Володимир Володимирович, тисну руку. Дякую велике», — каже голос схожий до Петра Порошенка.

«Обіймаю. До побачення», — відповідають з іншого боку.

У Порошенка в коментарі УП назвали фейком та фальсифікацією опубліковану нардепом Андрієм Деркачем розмову.

«Протягом шести років фейки є одним із постійних інструментів російської гібридної війни проти України, рівно як і проти особисто Порошенка. <...> Прес-конференція Деркача-Кулика, заяви Венедиктової, провокування зазначених позовів — частина спецоперації московської агентури із нав'язування російської ідеологеми про нібито громадянський конфлікт в Україні і відповідальність за неї української влади, уособленої Петром Порошенком. Це — помста Кремля за те, що Порошенко як президент та Верховний головнокомандувач не дозволив Путіну реалізувати в Україні жодної стратегічної цілі Кремля», — йдеться у повідомленні «Європейської солідарності».

Зазначимо, що Порошенко також закликав Європейський Союз розглянути можливість запровадження санкцій проти Росії за дезінформаційну кампанію, спрямовану на підрив безпеки та стабільності на європейському континенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ