Вступити до родини ATR

Плануємо відновити повноцінне пасажирське сполучення у серпні — «Укрзалізниця»

10 липня 2020, 13:50
1349

У разі покращення епідемічної ситуації «Укрзалізниця» планує в серпні повноцінно відновити залізничне сполучення.

Про це повідомив виконуючий обов’язки голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, передає прес-служба компанії. Зокрема, він сказав, що наразі «Укрзалізниця» вже відновила третину приміських поїздів та поїздів далекого сполучення.

«Наразі в Україні карантин продовжено до 31 липня. Сподіваємося, що в серпні кількість захворювань на коронавірус піде на спад і ми зможемо повноцінно відновити залізничне сполучення з усіма регіонами вже в серпні», — заявив Іван Юрик.

Також керівник «Укрзалізниці» закликав пасажирів дотримуватися санітарних норм під час подорожей залізничним транспортом та перебування на вокзалах. Зокрема, для посадки в поїзд пасажири обов`язково повинні вдягти захисну маску, а також пройти температурний скринінг при вході на вокзал та під час посадки до вагона. З огляду на заходи безпеки пасажирам рекомендовано якнайменше пересуватися по вагонах. Тимчасово у поїздах не пропонуватимуться напої та кондитерські вироби.

Раніше в УЗ заявляли, що повноцінне функціонування пасажироперевезень можливе не раніше вересня і тільки при відсутності другої хвилі коронавірусу.

Нагадаємо, що, починаючи  з 18 березня, «Укрзалізниця» тимчасово припинила перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та далекому) через карантин. Міжнародні поїзди скасували з  17 березня. З 23 червня 2020 року УЗ запустила 50 електричок в декількох напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ