Вступити до родини ATR

Суд в РФ заборонив політв’язню Муедінову говорити на засіданні кримськотатарською

14 липня 2020, 16:33
1125

На суді у російському місті Сочі заборонили кримськотатарському політв’язню, фігуранту «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група) Яшару Муедінову говворити на засіданні рідною кримськотатарською мовою.

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це повідомляє «Кримська солідарність». Також зазначається, що судова колегія Третього Касаційного суду у місті Сочі не задовольнила апеляційну скаргу адвоката політв’язня Венери Абдишаєвої на постанову «Верховного суду» Криму про продовження арешту Яшару Муедінову.

«В ході судового процесу моїм підзахисним Муедіновим було заявлено клопотання про надання йому перекладача, а також про надання можливості висловлюватися в ході засідання рідною кримськотатарською мовою. Це клопотання суд відхилив, не надавши йому можливість висловлюватися», — розповіла адвокат Абдишаєва.

Зазначимо, що Яшар Муедінов є фігурантом «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). У результаті облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року були затримані 20 осіб за підозрою у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). Серед них був і Муедінов. 28 березня стало відомо про затримання у Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Згодом деяких фігурантів «справи» незаконно етапували до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ