Вступити до родини ATR

Політв'язня Алієва утримують у підвалі СІЗО за відмову брати участь у голосуванні за зміни до Конституції РФ

14 липня 2020, 17:05
1052

Кримськотатарського політв'язня, фігуранта «справи про так званий тероризм» (ялтинська група) Мусліма Алієва утримують у задушливому підвальному приміщенні СІЗО у російському місті Таганрог через те, що він відмовився брати участь у голосуванні за зміни до Конституції РФ.

Про це повідомив адвокат політв'язня Едем Семедляєв активістам «Кримської солідарності». 7 липня він провідав свого підзахисного у СІЗО Таганрога.

«Він (Муслім Алієв — ред.) розповів про умови утримання. Він сидить в підвальному приміщенні, де немає вікон, точніше вікно є, але воно повністю заварене. Внаслідок цього дуже жарко, свіже повітря не надходить, утримуються вони удвох із ще однією людиною», — розповів Семедляєв.

Політв'язень сказав своєму захиснику, що умови його утримання змінилися після того, як він відмовився брати участь у голосуванні за зміни до Конституції РФ.

«Він розцінює це як тиск на нього через те, що він не голосував. До цього приїжджав до нього генконсул України — Тарас Малишевський — і його помістили в більш-менш нормальні умови, де і камера була хороша, і вікно було», — додав адвокат.

Нагадаємо, 25 червня 2020 року Апеляційний військовий суд міста Власиха Московської області залишив у силі вирок шістьом фігурантам «справи про так званий тероризм» (ялтинська група). Нагадаємо, 12 листопада 2019 року Південний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив фігурантів «справи про так званий тероризм» (ялтинська група) сумарно до 76 років тюремного ув'язнення у колонії суворого режиму. Так, Мусліма Алієва засудили до 19 років, Інвера Бекірова — до 18, Емір-Усеина Куку і Вадима Сірука — до 12, Рефата Алімова — до 8 і Арсена Джеппарова — до 7 років ув'язнення.

Як відомо, 12 лютого 2016 року після масових обшуків в окупованій Ялті окупанти затримали, а пізніше й заарештували шістьох мешканців Ялти: Інвера Бекірова, Вадима Сірука, Мусліма Алієва і Емір-Усеіна Куку. 18 квітня того ж року були затримані Рефат Алімов і Арсен Джеппаров. Усіх шістьох чоловіків окупанти звинуватили в участі в організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). Згодом фігурантів цієї «справи» незаконно етапували з окупованого Криму у Ростов-на-Дону (РФ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ