Вступити до родини ATR

COVID-19 в Україні: у МОЗ розповіли про умови відкриття шкіл

15 липня 2020, 12:07
882

Міністерство охорони здоров’я готує правила навчального процесу у школах в умовах пандемії коронавірусу. Мова йде про масковий режим, антисептики та температурний скринінг.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав під час брифінгу 15 липня.

Зокрема, він повідомив, що ані діти, ані співробітники навчальних закладів не допускатимуться до школи за температури, вищої ніж 37,2 градуса.

«Також обов'язковою буде наявність масок у дітей та батьків при вході у школу. Також у школах мають бути антисептики. Під наглядом учителів діти повинні ними користуватися», — сказав Степанов.

Міністр також зазначив, що ці правила будуть детально розроблені наступного тижня і їх можна буде подавати на затвердження Кабміну.

Зазначимо, що раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про можливість дистанційного навчання в Україні восени у разі погіршення ситуації з епідемією COVID-19.

Нагадаємо, що станом на ранок 15 липня лабораторно підтверджено 55 607 випадків COVID-19. Протягом останньої доби коронавірус лабораторно підтвердили у 835 осіб, 15 пацієнтів померли.

Раніше уряд ухвалив рішення про продовження дії «адаптивного» карантину в Україні до 31 липня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ