Вступити до родини ATR

Стефанішина про членство України в ЄС: Це питання часу

15 липня 2020, 14:05
1086

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина висловлює переконання, що Україна точно стане членом Європейського Союзу, але це питання часу.

ФОТО: gov.ua

ФОТО: gov.ua

Про це Ольга Стефанішина повідомила під час на прес-конференції у Києві.

«Між Україною та ЄС дуже високий рівень політичного діалогу. Є розуміння того, що Україна добре рухається шляхом реформ. Ми формуємо Дорожню карту з понад 60 євроінтеграційних законів, які в пріоритеті для ухвалення парламентом вже цієї осені. Це колосальна робота, але запевняю: Україна юридично і технічно готова стати частиною європейської системи, тобто Україна точно стане членом ЄС — це лише питання часу», — заявила Стефанішина.

Віце-прем’єр-міністр підкреслила, що Угода дозволяє у 2021 році здійснити всебічний огляд досягнення цілей, щоб закріпити досягнення і сформулювати оновлені пріоритети. Усі процеси в ЄС і в Україні перебувають у русі, змінюється законодавство ЄС. Ці зміни важливі при оцінці наших здобутків і постановці нових спільних задач та пріоритетів.

Також Стефанішина повідомила, що Україна на саміті з Європейським Союзом у жовтні планує підписати низку угод, спрямованих на поглиблення європейської інтеграції.

«Ми виносимо як пропозиції щодо результатів саміту всі рішення стосовно інтеграції в єдиний цифровий ринок, просування по прийняттю України в ENTSO-E — європейську мережу операторів системи передачі електричної енергії. І тут я із захопленням можу говорити, що Україна і технічно, і юридично готова до того, щоби стати частиною європейської системи», — сказала Стефанішина.

Раніше повідомлялося, що під час нещодавнього візиту до Брюсселя Ольга Стефанішина заявляла, що домовилась з ЄС якнайшвидше запустити експертну місію по «промисловому безвізу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ