Вступити до родини ATR

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня

15 липня 2020, 14:55
1231

Верховна Рада України проголосувала за проєкт постанови про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році на 25 жовтня. Вибори призначаються в усі місцеві ради. У першій редакції постанови вибори призначалися лише в обласні ради та Київ.

Про це стало відомо під час засідання парламенту 15 липня. Відповідний документ підтримали 326 депутатів, «проти» проголосували 27 народних обранців.

Зазначимо, що у документі йдеться про те, що вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться. Вибори на цих територіях відбудуться лише після припинення російської агресії та виведення незаконних збройних формувань. Їх призначать окремим законом. 

«Призначити чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад (крім визначених пунктами 2 і 3 цієї Постанови) та Київського міського голови на неділю 25 жовтня 2020 року», — йдеться у постанові.

Відповідно до статті 141 Конституції України, чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Так, чергові місцеві вибори мають відбутися в Україні 25 жовтня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ