Вступити до родини ATR

Путін знову збирається до Криму

15 липня 2020, 15:25
1033

Завтра, 16 липня, президент РФ Володимир Путін візьме участь у церемонії закладки російських бойових кораблів на заводі «Залив» в окупованій Керчі.

Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова.

«Президент працюватиме у Криму, він візьме участь в церемонії закладки бойових кораблів для ВМФ», — сказав Пєсков.

За повідомленнями пропагандистських ЗМІ, на керченському заводі «Залив» ведуться роботи з будівництва російських аналогів вертольотоносців «Містраль» — десантних кораблів проєкту «Прибій». Вони матимуть водотоннажність 25 тисяч тон і довжину близько 220 метрів.

Офіційний Київ, зі свого боку, регулярно висловлює ноти протесту через незаконні візити Путіна до Криму, бо розцінює їх як грубе порушення суверенітету України.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ