Вступити до родини ATR

В Україні судитимуть «суддю» з окупованого Криму за держзраду

15 липня 2020, 15:59
737

Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чергової кримської «судді», яка перейшла на службу до окупаційних «судових органів» після анексії півострову.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

«Слідством встановлено, що громадянка України, бувши суддею Апеляційного суду АР Крим, після окупації півострова у 2014 році зрадила присязі на вірність народові України, перейшовши на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта. Брала безпосередню участь у формуванні та організації роботи окупаційних судів, сприяючи таким чином окупації півострова, забезпечуючи становленню і зміцненню окупаційної адміністрації та надаючи допомогу Російській Федерації у проведенні підривної діяльності проти України», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що імені підозрюваної у відомстві не назвали.

За вчинення державної зради «судді» загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ