Вступити до родини ATR

США ввели нові санкції проти РФ

16 липня 2020, 11:23
923

Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) 15 липня ввело обмежувальні заходи відносно трьох фізичних і п'яти юридичних осіб, які допомагали російському бізнесменові Євгену Пригожину, наближеному до президента РФ Володимира Путіна, уникнути американських санкцій.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів США.

Зазначається, що ці організації та особи причетні до збройного конфлікту на Донбасі і втручання в американські вибори, а також допомагали Пригожину ухилятися від раніше введених санкцій з боку США.

Під санкції, зокрема, потрапили громадяни Росії Ігор Лавренків і Михайло Потепкин, Андрій Мандель (громадянство не зазначено), а також компанії ТОВ «М-Інвест», пов'язана з нею Meroe Gold Co. Ltd, Shen Yang Jing Cheng Machinery Imp&Exp. З., Limited, Shine Dragon Group Limited і Zhe Jiang Jiayi Small Commodities Trade Company Limited.

Зазначимо, Пригожин, відомий також як «кухар Путіна», фігурував у розслідуванні американського спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в американські вибори в 2016 році. У Мінфіні США наголосили, що Пригожин є власником «Агентства інтернет-досліджень», російської фабрики тролів, проти якої США ввела санкції в 2018 році за спробу втручання в американські вибори. Крім того, Пригожин вважається спонсором приватної військової компанії «Вагнер», яка взаємодіє з Міноборони РФ.

«Діяльність ПВК «Вагнер» в різних країнах, в тому числі в Україні, Сирії, Судані та Лівії, створила небезпечну середу і підбурювала насильство проти невинних цивільних осіб», — зазначили у відомстві, додавши, що саме за цю діяльність і зв’язки з урядом РФ на Пригожина були накладені санкції.

Нагадаємо, що у 2018 році Міністерство юстиції США висунуло щодо 13 громадян Росії і трьох російських компаній обвинувачення у втручанні в президентські вибори 2016 року. Вердикт про винність обвинувачених винесло журі присяжних суду округу Колумбія. Серед них був «кухар Путіна» Євгеній Пригожин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ