Вступити до родини ATR

Не треба поспішати з продовженням карантину надовго — Зеленський

16 липня 2020, 15:19
1450

Президент Володимир Зеленський виступив проти продовження карантину в Україні більш ніж на місяць. Він наголосив на тому, що обмеження не повинні негативно впливати на бізнес.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Про це Зеленський заявив на селекторній нараді з представниками уряду, передає прес-служба президента.

За словами голови держави, органам влади у питанні карантину потрібно діяти на підставі того, як буде розвиватися ситуація з коронавірусом.

«Не треба поспішати з продовженням карантину надовго, треба діяти за розвитком ситуації. Всі вже втомилися від цього карантину. Потрібні чіткі рамки, як ми його продовжимо, щоб у людей були можливості для життя в безпеці, щоб міг функціонувати бізнес, щоб економіка не стояла на паузі. Тому спочатку продовжуємо на місяць, але не довше», — наголосив Володимир Зеленський.

Як відомо, станом на ранок 16 липня лабораторно підтверджено 56 455 випадків COVID-19. Протягом останньої доби коронавірус лабораторно підтвердили у 848 осіб, 18 пацієнтів померли. Найбільше нових інфікованих виявили на Львівщині (197), Рівненщині (70), в Івано-Франківській області (64) та Києві (116).

Нагадаємо, раніше уряд ухвалив рішення про продовження дії «адаптивного» карантину в Україні до 31 липня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ