Вступити до родини ATR

ЄС закликає РФ визнати відповідальність за катастрофу MH17

16 липня 2020, 15:59
1738

Європейський Союз закликає Російську Федерацію визнати причетність до збиття літака авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу MH17 у небі над Донбасом у липні 2014 року.

Фото: АР

Фото: АР

Про це йдеться у заяві віце-президента Європейської комісії, високого представника Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля.

«17 липня ми вшановуємо шості роковини збиття літака рейсу MH17 «Малайзійських авіаліній», коли загинули 298 людей 17 національностей. Європейський Союз глибоко співчуває всім, хто втратив своїх рідних», — зауважив Боррель.

У заяві зазначається, що Євросоюз ще раз наголошує на повній підтримці усіх заходів, спрямованих на встановлення істини, забезпечення правосуддя і притягнення причетних до відповідальності у справі про збиття літака рейсу MH17.

«Посилаючись на свої попередні заяви, Європейський Союз відзначає всі кроки, здійснені у цьому відношенні, та очікує, що Росія визнає свою причетність і повністю сприятиме зусиллям зі встановлення відповідальності», — йдеться у заяві.

Як відомо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над територією окупованого Донбасу, ймовірно, ракетою земля-повітря. В авіакатастрофі загинули усі, хто знаходився на борту: 15 членів екіпажу і 283 пасажири. Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську. Росія не визнає себе винною в смерті пасажирів та членів екіпажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ