Вступити до родини ATR

Міноборони не бачить ознак підготовки РФ до наступу з боку Криму

17 липня 2020, 11:57
1422

На теперішній час в окупованому Криму не виявлено дій зі створення ударних угрупувань для активних бойових дій з боку Росії поблизу адмінмежі з Херсонщиною.

Про це повідомив міністр оборони України Андрій Таран під час години запитань до уряду 17 липня.

«Щодо можливості здійснення збройного нападу РФ і активізації бойових дій саме на кримському напрямку: на теперішній час ознак безпосередньої підготовки до активних бойових дій РФ поблизу адміністративної межі Херсонської області з тимчасово окупованої території АРК не виявлено», — сказав він і додав, що на півострові не фіксуються дії зі створення ударних угрупувань.

Водночас, за словами Тарана, пам’ятаючи про непередбачуваність дій Росії, Збройні сили України здійснюють заходи для надання відсічі можливим діям окупантів РФ. Міністр також заявив, що військові Збройних сил готові до агресії російської сторони з боку окупованого Криму та окремих районів Луганщини та Донеччини.

Раніше командувач Об‘єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв запевнив, що загрози вторгнення з боку РФ немає, але потрібно готуватись до будь-яких сценаріїв.

Як відомо, окупанти наразі готуються до наймасштабніших військових навчань «Кавказ 2020». До Криму з’їдуться тисячі російських військових. На думку колишнього командувача силами США в Європі генерала Бена Ходжеса, окупанти можуть спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду у Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ