Вступити до родини ATR

Викраденому окупантами Ервіну Ібрагімову виповнилося 35 років

17 липня 2020, 13:10
1861

Члену виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар Ервіну Ібрагімову, якого чотири роки тому викрали окупанти у Криму, виповнилося 35 років.

Про це нагадав очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Сьогодні Ервіну Ібрагімову виповнилося 35 років, однак ані батьки і близькі Ервіна, ані ми — його друзі і соратники, — з вечора 24 травня 2016 року не знаємо де знаходиться Ервін. <...> Всі спроби батьків і рідних, громадськості та адвокатів домогтися об'єктивного розслідування обставин того, що сталося, не привели до жодних позитивних результатів. Російська окупаційна влада в Криму є організатором викрадення Ервіна Ібрагімова. Ми чекаємо не тебе, дорогий Ервіне», — написав він у своєму Facebook.

Нагадаємо, Ервін Ібрагімов був викрадений в Бахчисараї пізно ввечері 24 травня 2016 року. Це останнє відео, на якому зафіксований кримський татарин. На ньому видно, як авто Ібрагімова зупинили люди в формі співробітників російської ДПС, як підвели до свого мікроавтобуса, як він виривався і намагався втекти, як його зловили і заштовхали всередину, і як машина поїхала у бік Бахчисарайського водосховища.

Наступного дня батько Ервіна Ібрагімова знайшов його машину в 200 метрах від будинку — з відкритими дверима і ключем в запалюванні.

Напередодні викрадення, розповів тоді Умер Ібрагімов, за його сином стежили невідомі, проте тоді Ервін пов'язав це з проведенням на півострові траурних заходів із нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Окрім того, батько Ібрагімова повідомив, що синові напередодні викрадення надходили погрози.

До сьогоднішнього дня попри наявний відеозапис викрадення, знайдені на місці злочину документи і повідомлення про погрози і стеження напередодні злочину про долю кримського татарина нічого не відомо.

У вересні 2017 року кримські «правоохоронні органи» призупинили розслідування викрадення Ервіна Ібрагімова. Вони висунули версію, що кримський татарин був викрадений з метою дестабілізації ситуації в Криму і для дискредитації силовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ