Вступити до родини ATR

Верховна Рада ухвалила рішення про створення 10 районів у Криму

17 липня 2020, 16:59
1657

Верховна Рада 17 липня ухвалила проєкт постанови про утворення та ліквідацію районів в Україні, який передбачає ліквідацію нинішніх 490 і створення 136 нових районів, 10 з яких — у Криму.

За проєкт постанови проголосували депутати з «Слуги народу» (213 голосів), «Довіри» (11), а також 6 позафракційних. Проти постанови виступили більшість фракцій. Під час голосування нардепи кричали: «Ганьба!»

Зазначимо, що в ухваленій постанові Верховної Ради передбачено утворити 10 районів в Автономній Республіці Крим. Зокрема: Бахчисарайський район, Білогірський район, Джанкойський район, Євпаторійський район, Керченський район, Курманський район, Перекопський район, Сімферопольський район, Феодосійський район, Ялтинський район.

Згідно з документом, ліквідація та утворення районів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей буде проводитися після повернення цих територій під загальну юрисдикцію України (відновлення територіальної цілісності України та відновлення повноважень органів державної влади України на відповідній території у порядку, визначеному законодавством України).

Загалом, проєкт постанови «Про утворення та ліквідацію районів» передбачає ліквідацію існуючих 490 районів та утворення 136 нових районів в Україні. Зазначається, що межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району, а вибори депутатів районних рад у ліквідованих районах не проводяться.

Відомо, що місцеві вибори 25 жовтня вже відбудуться у нових районах, де обиратимуть нові районні ради. У ліквідованих районах райради вже не обиратимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ