Вступити до родини ATR

У Києві відкрили меморіал Шеремета

20 липня 2020, 09:28
1036

20 липня 2020 року — у четверту річницю загибелі Павла Шеремета — у Києві відбувся захід із вшанування пам'яті журналіста, на якому відкрили меморіал на згадку про нього.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Як повідомляє кореспондент ATR.ua, на відкритті меморіалу були присутні друзі та колеги Павла Шеремета. Вони згадували журналіста, говорили про необхідність знайти справжніх замовників і виконавців вбивства.

«Мені образливо, що і через 4 роки ми не знаємо, хто це зробив, але я впевнена, що рано чи пізно ми дізнаємося», — сказала головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва.

Як відомо, автор меморіалу — відомий український скульптор Назар Білик. Пам’ятник виконаний у лаконічному стилі — білий аркуш паперу з ім’ям та прізвищем убитого журналіста, а також слова внизу: «На цьому місці 20 липня 2016 року загинув журналіст».

{gallery_1}

Як повідомляв ATR.ua, 20 липня 2016 року відомий український журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху автомобіля у Києві. Вбивство Шеремета поліція кваліфікувала за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета і оголосили їм про підозру. Пізніше правоохоронці назвали імена п'ятьох підозрюваних: медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант і сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко та добровольці Владислав і Інна Грищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ