Вступити до родини ATR

Франція отримала «чорні скриньки» збитого літака МАУ

20 липня 2020, 13:13
1072

Франція отримала від Ірану бортові самописці збитого поблизу Тегерану літака авіакомпанії МАУ. Фахівці вже почали вивчати «чорні скриньки».

Фото: АР

Фото: АР

Як повідомляє французьке Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) у Twitter, відомство отримало та вже вивчає «чорні скриньки» збитого літака МАУ.

«Літак МАУ Boeing 737. Бюро з розслідування авіаційних подій Ісламської Республіки Іран офіційно передало BEA — FDR (реєстратор польотних даних — ред.) і CVR (мовний самописець — ред.)», — заявили у французькому відомстві.

Раніше AFP повідомляло про те, що французьке Бюро з розслідувань і аналізу безпеки цивільної авіації отримає бортові самописці 20 липня.

Нагадаємо, український літак авіакомпанії МАУ, який слідував рейсом Тегеран — Київ, зазнав аварії вранці 8 січня біля міжнародного аеропорту імені імама Хомейні. Всі, хто був на борту літака (176 осіб), загинули. Пізніше стало відомо, що на борту літака, що зазнав катастрофи в Ірані, було 11 громадян України: 2 пасажирів і 9 членів екіпажу. 11 січня іранська влада заявила, що літак Boeing 737-800 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» «ненавмисно» збила іранська ракета. Як відомо, Іран досі утримує «чорні скриньки» збитого літака. На думку іранських слідчих, в них нібито «не міститься важлива інформація».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ