Вступити до родини ATR

В Україні оголосили у розшук ще двох «самооборонівців» з Севастополя

20 липня 2020, 14:31
780

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру ще двом громадянам України, які, за даними слідства, були членами незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» та брали участь у затриманні українців у Криму в 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє громадян України, бувши учасниками незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя», протягом лютого-березня 2014 року несли «службу» на території населеного пункту Гончарне, м. Севастополь. При цьому підозрювані здійснювали незаконну перевірку документів громадян, обшук їхніх транспортних засобів, а також брали участь у затриманні українських громадян на території півострова. На даний час підозрюваних оголошено у розшук, вживаються заходи для встановлення їхнього місцезнаходження», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що севастопольцям закидають створення незаконних збройних формувань і участь у їхній діяльності. Підозрюваним загрожує позбавлення волі терміном від 3 до 8 років.

Як відомо, бандформування «Самооборона» було створено на території Криму після захоплення півострова Росією. Члени цього формування брали участь у військових злочинах РФ на території України, викрадали і катували кримських татар і українців. Раніше українські правоохоронці встановили понад 1300 осіб, які брали участь у діяльності цього формування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ