Вступити до родини ATR

У справі екс-голови «Укравтодору» Новака оголошено 4 підозри

20 липня 2020, 16:10
1036

У справі про створення злочинної організації щодо екс-керівника «Украводору» Славоміра Новака, якого сьогодні затримали у Польщі, оголошено чотири підозри.

Про це на брифінгу у Києві розповіли керівники НАБУ і САП.

«Наразі про підозру повідомлено чотирьом особам, в тому числі колишньому керівнику «Укравтодору». Три підозри оголошені в Польщі, одна — в Україні. Планується ще низка підозр, але наразі кількість ми не оголошуємо», — сказав виконувач обов‘язків керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук.

Він додав, що зараз в Україні і Польщі тривають слідчі дії і вони незавершені. Зокрема, НАБУ і САП спільно з Центральним антикорупційним бюро Польщі та Окружною прокуратурою проводять санкціоновані обшуки в Києві, Львові та на території Польщі в межах спільного розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства.

Зазначимо, що НАБУ спільно з польськими колегами встановило, що посадові особи «Укравтодору» створили злочинну організацію, діяльність якої була спрямована на розкрадання коштів міжнародних організацій, які виділяли гроші для ремонту доріг в Україні.

Нагадаємо, у зв’язку із завершенням 3-річної каденції на посаді керівника «Укравтодору» Славомір Новак році пішов у відставку у 2019.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ