Вступити до родини ATR

У МЗС відреагували на черговий візит Путіна до Криму

20 липня 2020, 16:45
1116

Президент РФ Володимир Путін 20 липня взяв участь у закладці військових кораблів РФ в окупованій Керчі. МЗС України висловило протест.

Відповідна заява з’явилася на офіційному сайті Міністерства закордонних справ України.

«Міністерство закордонних справ України неодноразово наголошувало і продовжує дотримуватися принципової позиції щодо неприпустимості неузгоджених з українською стороною відвідувань російськими посадовими особами території України у її міжнародно визнаних кордонах, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь. Українська сторона вважає згаданий візит та інші поїздки російських посадовців до тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, які здійснюються незважаючи на неодноразові застереження і протести Міністерства закордонних справ України, грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права», — йдеться у повідомленні.

У відомстві також засудили заходи РФ з «подальшої мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, яка становить суттєву загрозу регіональній безпеці».

«Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони негайно припинити всі згадані вище міжнародно-протиправні діяння і усунути усі наслідки, які вони спричинили.  Українська сторона звертає увагу, що вся відповідальність за негативні для всього регіону наслідки покладається відповідно до норм міжнародного права на Російську Федерацію як державу-окупанта, її посадових осіб, незаконні «органи кримської влади» та їх представників, які ухвалюють незаконні рішення та вчиняють протиправні дії», — додали у МЗС.

Зазначимо, що 20 липня президент РФ Володимир Путін взяв участь у закладці військових кораблів РФ в окупованій Керчі. Зокрема, він дав старт будівництву двох універсальних десантних кораблів на заводі «Залив».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ