Вступити до родини ATR

У Луцьку озброєний чоловік погрожує підірвати автобус із заручниками

21 липня 2020, 13:19
1045

Чоловік, який сам дзвонить у поліцію і журналістам та представляється як «Максим Плохой», захопив автобус у Луцьку і погрожує його підірвати разом із заручниками.

ФОТО: Кonkurent.ua

ФОТО: Кonkurent.ua

Про те, що він дзвонить журналістам повідомляє, зокрема, головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов.

«Щойно мені дзвонив «Максим Плохой», який захопив автобус з людьми в Луцьку. Каже, що має зброю і вибухівку. Люди в автобусі, з телефонів яких він здійснює дзвінки, сприймають його загрозу цілком серйозно. Він вимагає від журналістів поширення його вимог, які викладені у зверненні. Його вимоги опубліковані. Сказав, що хоче, щоб усі журналісти до нього приїхали», — написав у Facebook журналіст.

За даними поліції, вранці 21 липня на номер «102» надійшло повідомлення про те, що в центральній частині міста Луцьк чоловік взяв у заручники пасажирів автобуса «Берестечко — Краснилівка». При собі у нього є зброя і вибуховий пристрій.

Зазначимо, що чоловік, який захопив автобус, раніше у соцмережах висунув свої вимоги. Так, у своєму Twitter він опублікував пост про невдоволення системою і заявив, що «держава була і є першим терористом». Він зажадав від голів судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записати і викласти в YouTube заяви про те, що саме вони — терористи в законі.

{gallery_2}

Нині співробітники Національної поліції заблокували центральну частину Луцька для забезпечення безпеки городян. Служба безпеки України, зі свого боку, закликає всіх мешканців Луцька залишатися вдома або на робочих місцях для власної безпеки.

{gallery_1}

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ