Вступити до родини ATR

Справа про скіфське золото: стало відомо, коли суд Амстердама оголосить рішення

21 липня 2020, 16:15
1012

Апеляційний суд Амстердама 2 вересня ухвалить рішення у справі про скіфське золото.

ФОТО: AP Photo

ФОТО: AP Photo

Про це 21 липня повідомили у прес-службі суду, пишуть росЗМІ. Раніше очікувалося, що апеляційний суд Амстердама оголосить рішення у справі про скіфське золото 7 липня, проте слухання перенесли на пізніший термін.

«Дата (слухань у справі про скіфське золото — ред.) визначена: 2 вересня 2020 року», —  повідомили в суді.

Нагадаємо, що Україна і музеї окупованого Криму упродовж тривалого часу вели судову тяжбу за повернення колекції золота. 14 грудня 2016 року суд в Амстердамі відмовився повертати в окупований Крим колекцію експонатів, вивезених у 2014 році, до анексії півострова Росією, на виставку в амстердамський музей Алларда Пірсона. Суд вирішив повернути артефакти Україні. Музеї окупованого Криму кілька разів намагалися оскаржити це рішення.

Зазначимо, що експонати кримських музеїв використовувалися для оформлення виставки «Крим: золото і секрети Чорного моря», яка з лютого по серпень 2014 року була представлена в музеї Алларда Пірсона. Після анексії українського Криму Росією окупанти заявили про «права» на експонати, вивезені з півострова. Колекція складається з понад 2 тисяч предметів зі страховою оціночною вартістю близько $ 2 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ