Вступити до родини ATR

Президент Швейцарії закликала ООН та ОБСЄ відправити своїх представників до Криму

21 липня 2020, 16:55
1150

Президент Швейцарії Симонетта Соммаруга під час державного візиту до України закликала ООН та ОБСЄ відправити представників з прав людини до окупованого Росією Криму.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Про це вона заявила під час спільної з президентом України Володимиром Зеленським зустрічі з представниками ЗМІ у Києві.

«Центральним фактором для того, щоб покращити ситуацію із правами людини у зоні конфлікту є прозорість і обговорення порушень прав людини. Швейцарія підтримує моніторинг з боку ООН в Україні у фінансовому і політичному плані. Швейцарія не визнає анексію Криму. Швейцарія вважає, що ООН та ОБСЄ мають негайно відправити туди представників міжнародних організацій з прав людини», — наголосила Симонетта Соммаруга.

Нагадаємо, що 21 липня президент України Володимир Зеленський зустрівся у Києві з президентом Швейцарської Конфедерації Симонеттою Соммаругою. Урочиста церемонія зустрічі відбулася на площі біля Маріїнського палацу. Зокрема, президенти у рамках зустрічі підписали низку українсько-швейцарських двосторонніх документів. Зокрема, йдеться про Меморандум про партнерство між Україною та Швейцарською Конфедерацією стосовно виконання Швейцарської програми співробітництва на 2020–2023 роки в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ