Вступити до родини ATR

У Генічеську судитимуть кримських татар, які виступили проти сепаратистки-керівниці АЗС (ОНОВЛЕНО)

22 липня 2020, 12:18
1426

22 жовтня 2020 року у місті Генічеськ на Херсонщині відбудеться суд у справі кримських татар, які цьогоріч навесні взяли участь в акції протесту на одній з місцевих АЗС. Керівниця цієї заправки висловлювалася проти корінного народу Криму, звільнивши з роботи кількох кримських татар, як стверджують вони, через їхню етнічну приналежність.

ФОТО: IPC-Генічеськ (5 березня, 2020 рік)

ФОТО: IPC-Генічеськ (5 березня, 2020 рік)

У Генічеському райсуді Херсонщини 22 жовтня о 10:00 відбудеться засідання щодо двох кримських татар, які цьогоріч у березні були звільнені з роботи з однієї з місцевих АЗС, а пізніше взяли участь у акції протесту на цій заправці.

Місцева кримськотатарська громада закликає небайдужих містян прийти у цей день під будівлю суду та підтримати кримських татар, яким поліція закидає «перешкоджання здійсненню підприємницької діяльності».

«Ми не допустимо сепаратизму на Херсонщині», — наголосив очільник регіонального Меджлісу кримськотатарського народу у Новоолексіївці Вейсер Сарибілялов.

Нагадаємо, 5 березня 2020 року представники громадського формування «Аскер» та інші небайдужі кримські татари та українці влаштували акцію протесту на місцевій АЗС (Avantage7) через те, що керівниця станції Надія Анікєєва звільнила з роботи трьох кримських татар. Протестувальники заблокували роботу АЗС та вимагали звільнення жінки. На місце подій приїхала поліція та склала протоколи проти кримських татар.

Зазначимо, що до цього інциденту Надія Анікєєва публічно виступала проти ініціативи встановити у Новоолексіївці пам'ятник видатному кримськотатарському діячеві Номану Челебіджіхану. Окрім цього, у соцмережах вона невтішно відгукувалася про кримських татар і заявляла про те, що вона «жалкує, що нема на них Сталіна, аби депортувати всіх кримських татар до Узбекистану». Після цього, на тлі неприязні до кримських татар, вона безпідставно звільнила з роботи представників корінного народу Криму. Цей конфлікт спричинив акцію протесту на АЗС.

{gallery_1}

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ