Вступити до родини ATR

Окупанти засудили кримського татарина до 8 років колонії за участь у батальйоні ім. Челебіджихана

22 липня 2020, 15:30
1275

Окупанти у Криму засудили мешканця Чорноморського району, 55-річного кримського татарина Нарімана Межмедінова до 8 років колонії за нібито участь у батальйоні ім. Челебіджихана.

За даними кримських пропагандистських ЗМІ, про це повідомляє прес-служба «управління» ФСБ по Криму, не уточнюючи імені засудженого.

«Чорноморський районний суд Криму визнав кримчанина винним в інкримінованому злочині та призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі за участь у діяльності незаконного збройного формування, що діє на території іноземної держави, з метою, що суперечать інтересам Російської Федерації», — інформують окупанти.

За даними ATR.ua, йдеться про Нарімана Межмедінова. Окупаційні силовики 4 лютого 2020 року провели обшук у його будинку, після чого затримали і заарештували чоловіка. Тоді стало відомо, що кримського татарина підозрюють в участі у «незаконному збройному формуванні», а саме — добровільному батальйоні ім. Номана Челебіджихана.

Зазначимо, що батальйон імені Номана Челебіджихана — це добровільне об'єднання, що було створено 2014 року. У його складі — здебільшого кримські татари. Учасники батальйону патрулюють райони, які межують з окупованим Кримом. Батальйон мав стати частиною Нацгвардії України, однак документально цього так і не відбулося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ