Вступити до родини ATR

Посли ЄС погодили санкції проти РФ за кібератаки — журналіст

22 липня 2020, 16:14
1040

Посли країн-учасниць Європейського союзу 22 липня погодили введення нових санкцій проти Росії у зв'язку з її причетністю до кібератак.

Фото: УНИАН

Фото: УНИАН

Про це повідомив журналіст Рікард Йозвяк у Twitter.

«Посли ЄС сьогодні ухвалили рішення про заморожування активів проти російської військової розвідки ГРУ і розвідувальних служб Китаю та КНДР у зв'язку з кібератаками WannaCry, NotPetya і Cloud Hopper. Також будуть введені візові заборони і заморожування активів 6 російських і китайських чиновників», — написав він.

Нагадаємо, що раніше Рада Євросоюзу офіційно продовжила до червня 2021 року «кримський пакет» санкцій проти Росії. Санкції включають заборону на імпорт продукції, що походить з Криму, до країн Євросоюзу, а також заборону на інвестиції та капіталовкладення в Крим. Це означає, що жоден європеєць або зареєстровані у ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії або постачати послуги. Забороняється також здійснення туристичних послуг, зокрема європейські круїзні кораблі не можуть зв'язуватися з усіма кримськими портами, окрім надзвичайних ситуацій.

Вперше санкції проти Росії були запроваджені 31 липня 2014 року у відповідь на анексію Криму і окупацію окремих районів Донбасу Росією. Тепер ЄС і США періодично продовжують економічні обмеження щодо РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ