Вступити до родини ATR

ТКГ домовилася про повне припинення вогню на Донбасі з 27 липня

23 липня 2020, 13:59
1040

Під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи за участю України, Росії та представників ОБСЄ 22 липня сторони домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню з 27 липня.

Про це повідомили в Офісі президента.

Згідно з ухваленим рішенням, з 00:01 27 липня 2020 року має дотримуватися режим повного та всеосяжного припинення вогню до врегулювання міжнародного збройного конфлікту на території Донбасу.

«Режим дотримання повного та всеосяжного припинення вогню в разі, якщо він буде дотриманий іншою стороною, є базовою передумовою реалізації Мінських домовленостей і відкриває шлях до виконання інших положень цих домовленостей», — наголосили в Офісі президента.

Раніше стало відомо, що бойовики на Донбасі вбили медика Миколу Ільїна та познущалися з його тіла. У МЗС убивство назвали воєнним злочином та пообіцяли не залишати цей факт поза увагою світу.

Нагадаємо, що торік у населеному пункті Золоте провели розведення військ, про яке також домовились у Мінську. Його переносили декілька тижнів через недотримання режиму тиші з боку бойовиків. Аналогічна ситуація склалась і довкола розведення в Петрівському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ