Вступити до родини ATR

Окупанти змушують архієпископа Климента за 5 днів знести церкву ПЦУ в Євпаторії

23 липня 2020, 14:27
1594

Архієпископ Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент отримав постанову «служби судових приставів» окупованого Криму про знесення церкви ПЦУ в Євпаторії у 5-денний термін.

Про це архієпископ Климент розповів у коментарі Бюро судової інформації.

Зокрема, у постанові йдеться про те, що у випадку невиконання поставлених вимог, щодо очільника Кримської єпархії ПЦУ Климента може бути відкрите «кримінальне провадження» за статтею за нібито «невиконання вироку суду, рішення суду або іншого судового акту».

{gallery_1}

Повідомлялося, що торік у листопаді «Євпаторійський міський суд» ухвалив рішення про знесення дерев’яного храму Православної церкви України, будівництво якого розпочалося до окупації півострова Росією в 2014 році.

Зазначимо, що площа ділянки, яку окупаційна адміністрація вимагає звільнити, становить 30 квадратних метрів.

Як відомо, раніше «Арбітражний суд Криму» також зобов'язав передати у користування «Міністерству майнових відносин» Криму приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги, де раніше проводила богослужіння Кримська єпархія УПЦ (КП), яка перейшла в Православну церкву України (ПЦУ). Після цього, за словами архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента, Кафедральний собор у Сімферополі розграбували. Синод Православної церкви України закликав посилити міжнародні санкції проти РФ за розграбування собору у Сімферополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ