Вступити до родини ATR

«Луцького терориста» ув'язнили на 2 місяці

24 липня 2020, 11:59
1100

«Луцького терориста», який тримав у заручниках 13 пасажирів автобуса, суд арештував на 2 місяці без можливості внесення застави.

Відповідне рішення 23 липня ухвалив Луцький міськрайонний суд Волинської області, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«Луцький міськрайоний суд задовольнив підтримане прокуратурою Волинської області клопотання слідчих управління СБУ в області та обрав громадянину, який 21 липня 2020 року захопив у Луцьку автобус із пасажирами й утримував їх протягом дня, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без визначення розміру застави», — йдеться в повідомленні.

Максима Кривоша підозрюють у вчиненні терористичного акту, захопленні заручників, посяганні на життя правоохоронця, а також у незаконному зберіганні вогнепальної зброї та вибухових речовин.

Нагадаємо, що вранці 21 липня на номер «102» надійшло повідомлення про те, що в центральній частині міста Луцьк чоловік взяв у заручники пасажирів автобуса «Берестечко — Краснилівка». При собі у нього були зброя і вибуховий пристрій. У заручниках, як повідомлялося, перебували 13 осіб. Він відмовлявся виходити й відпускати людей, а також відкривав стрілянину в бік правоохоронців. Пізніше стало відомо, що чоловіком, який захопив заручників, виявився 44-річний двічі судимий Максим Кривош.

Відомо, що він висловлював обурення «існуючою системою в Україні». Він зажадав від керівників держави записати і викласти в YouTube заяви про те, що саме вони — терористи в законі. Згодом президент України Володимир Зеленський виконав одну з умов чоловіка — він записав коротке відеозвернення.

«Фільм «Земляни» 2005 року. Дивитися всім», — говорить Зеленський у цьому відеозверненні, яке тривало 6 секунд.

Після цього, всі заручники з автобуса, захопленого вранці в центрі Луцька, були звільнені. Максим Кривош сам вийшов з автобуса, після чого був затриманий спецпризначенцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ