Вступити до родини ATR

«Люблінський трикутник»: Україна, Литва і Польща створили новий формат взаємодії

28 липня 2020, 14:15
1382

Міністри закордонних справ України, Польщі та Литви створили «Люблінський трикутник» як новий формат співпраці між країнами. У спільній декларації сторони закликали РФ деокупувати Крим та вивести свої війська з Донбасу.

ФОТО: МЗС України

ФОТО: МЗС України

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Зазначається, що новий тристоронній формат ґрунтується на традиціях та історичних зв’язках трьох країн.

28 липня у Любліні Дмитро Кулеба, Яцек Чапутович і Лінас Лінкявічюс ухвалили відповідну спільну декларацію.

«Люблінський трикутник підкреслює важливу роль, яку Україна, Польща та Литва відіграють у Центральній Європі та світі. Наша єдність здатна не лише зміцнити наші країни, але і ефективно протидіяти спільним загрозам, гарантувати безпеку та процвітання нашого регіону», — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Україна, Польща та Литва задекларували також, що країни не визнають незаконну окупацію Росією Криму та за жодних обставин не визнають її у майбутньому. Вони закликали Росію вивести війська з тимчасово окупованих територій України, включно з окремими районами Донецької та Луганської областей. 

«Країни Люблінського трикутника підтримують відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах та закликають до припинення російської агресії проти нашої держави», — підкреслили у МЗС.

Дмитро Кулеба, до того ж, повідомив про те, що друге засідання новоствореного формату міжрегіональної співпраці України, Польщі та Литви «Люблінський трикутник» відбудеться в Україні.

Як відомо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 27–28 липня перебуває з робочим візитом у Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ