Вступити до родини ATR

Окупанти планують ліквідацію пропагандистського телеканалу «Міллет» — Барієв

29 липня 2020, 13:10
1447

Окупаційна «влада» Криму готує ліквідацію пропагандистського телеканалу «Міллет», замість нього буде створений так званий «міжнаціональний канал».

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це заявив член Меджлісу кримськотатарського народу, керівник Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв у коментарі «Центру журналістських розслідувань».

Зокрема, він повідомив, що через обшук, який окупанти цього місяця провели на телеканалі «Міллет», звільнилися 19 працівників. Барієв наголосив, що це лише перший крок з ліквідації пропагандистського телеканалу.

«Там перевіряли якісь фінансові порушення. Але в підсумку вийшло так, що наступний етап — це ліквідація телеканалу «Міллет». <...> Ми бачимо, що відбувається ліквідація телеканалу, і замість нього створюється так званий «міжнаціональний канал». І що найцікавіше — сьогодні вже заборонено використовувати будь-які кримськотатарські назви тих чи інших передач. Назви мають бути звучати російською», — запевнив член Меджлісу.

Ескендер Барієв звернув увагу, що наразі окупанти вилучають кримськотатарську мову навіть з пропагандистського мовлення.

«Проблема полягає в тому, що навіть якщо це був пропагандистський канал, але він хоча б був кримськотатарською мовою, а сьогодні вони позбавляють кримських татар можливості слухати пропаганду своєю мовою», — сказав він.

Нагадаємо, що напочатку липня силовики у Криму провели обшуки на пропагандистському телеканалі «Міллет».

Як повідомляв ATR.ua, пропагандистський телеканал «Міллет» був створений окупаційною «владою» Криму після заборони мовлення на півострові першому кримськотатарському телеканалу АTR. «Міллет» почав своє мовлення у вересні 2015 року з гімну Російської Федерації і з того часу є ретранслятором російської пропаганди на півострові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ