Вступити до родини ATR

Україна готується до другої хвилі коронавірусу — МОЗ

4 серпня 2020, 11:33
1060

У Міністерстві охорони здоров’я готуються до другої хвилі поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні, яка найбільш ймовірна з жовтня. У МОЗ наголошують, що тенденції поширення хвороби у світі не є позитивними, і сьогодні в Європі розпочинається друга хвиля.

ФОТО: Ukrinform

ФОТО: Ukrinform

Як зазначив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 4 серпня, нині динаміка по COVID-19 зростає у Німеччині, Швейцарії, значно зростає кількість випадків в Іспанії.

«Тому ми повинні бути готовими до збільшення кількості випадків. І ми прогнозуємо, що в Україні може бути збільшення кількості випадків коронавірусної хвороби саме під час епідсезону на грип і ГРВІ — з жовтня до квітня», — наголосив він.

Ляшко додав, що міністром охорони здоров’я підготовлено доручення облдержадміністраціям підготувати ліжковий фонд до можливого збільшення грипу і коронавірусної хвороби.

«Ми повинні бути готові. Ми повинні підвести кисень до ліжок у відведеному ліжковому фонді, ми повинні забезпечити вірусними препаратами, засобами індивідуального захисту. Ми повинні підготуватися, поки в нас є час», — сказав головний санітарний лікар України.

Нагадаємо, що станом на ранок 4 серпня в Україні лабораторно підтверджено 74,2 тис. випадків COVID-19. За добу зафіксували 1061 інфікованого. Найбільше нових випадків зафіксовано за цю добу у Львівській (146), Харківській (143), Івано-Франківській областях (127) та у Києві (108).

Раніше уряд ухвалив рішення про продовження «адаптивного» карантину в Україні до 31 серпня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ