Вступити до родини ATR

РФ перекинула до Білорусі ще одну групу бойовиків — Лукашенко

4 серпня 2020, 15:30
1315

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що на півдні країни перебуває ще одна група найманців приватної військової компанії з Росії.

Про це він заявив 4 серпня під час звернення до народу напередодні президентських виборів у Білорусі.

«Сьогодні надійшла інформація про ще один загін, перекинутий на південь. Ми повинні, коли буде збирання (врожаю — ред.), бігати й ловити їх по лісах? Ми ж їх усіх відловимо», — сказав Лукашенко.

Білоруський лідер також прокоментував деякі версії про нещодавній арешт у країні 33 членів ПВК «Вагнера». Лукашенко зазначив, що за розгортанням дискусії у мережі він спостерігає з подивом, адже висновки там роблять дивні.

«Ми по-людськи ставимося до цих хлопців, і ми отримали від цього певний ефект: вони розповіли все. Тому припиніть брехати і місити всяку мішанину в засобах масової інформації. Ви ж уже зганьбилися», — звернувся президент Білорусі до росіян.

Як відомо, 29 серпня біля Мінська правоохоронці Білорусі затримали 32 бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер». Пізніше стало відомо, що ще одну людину затримали на півдні країни. Наступного дня Служба безпеки України заявила, що ініціюватиме питання екстрадиції затриманих у Білорусі бойовиків. У Зеленського, зі свого боку, заявили, що українська сторона звернеться до офіційного Мінська із клопотанням про екстрадицію бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер», підозрюваних у військових злочинах на території Донбасу.

Нагадаємо, вибори президента Білорусі відбудуться у країні 9 серпня 2020 року. Відомо, що нинішній президент вже заявив, що балотуватиметься на новий термін. Він також сказав, що президентські вибори в країні відбудуться попри пандемію COVID-19. Зазначимо, що попередні президентські вибори в Білорусі відбулися 11 жовтня 2015 року. Олександр Лукашенко залишається президентом країни з 1994 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ