Вступити до родини ATR

Вибух у Бейруті: кількість жертв наближається до 80

5 серпня 2020, 09:29
1234

У ліванському Бейруті внаслідок серії вибухів загинули 78 людей, постраждали щонайменше 4 тисячі людей.

Фото: AFP

Фото: AFP

Такі дані наводить Al Jazeera.

За попередніми даними тамтешніх ЗМІ, вважається, що вибух стався під час процесу зварювання дверей в одному з ангарів.

«Вибух стався під час процесу зварювання дверей, коли спалахнула іскра і призвела до підпалу вибухових речовин, присутніх в ангарі, що, в свою чергу, призвело до вибуху кількості 2750 тон амонію, еквівалентного 1800 тонам тротилу», — заявили експерти з безпеки.

Амоній був конфіскований у 2014 році на кораблі під назвою Rhosus, який прямував до Африки. Його перевозили і зберігали у відповідному місці, потім він був перевезений у складське відділення № 12 на відповідальне зберігання до тих пір, поки не буде ухвалене рішення про його вилучення. Для сторонніх вхід до даного приміщення був заборонений, проте двері були несправні, що дозволяло потрапити на склад. Двері вирішили відремонтувати, однак, це призвело до трагедії.

{gallery_1}

Як відомо, ввечері 4 серпня в порту ліванської столиці Бейрут пролунали два потужних вибухи. Вибухова хвиля була такою потужною, що вибила вікна в домах по всьому місту. На місці події почалася сильна пожежа. Спочатку влада заявила, що в порту Бейрута вибухнуло судно, навантажене піротехнікою. Пізніше міністр внутрішніх справ Лівану повідомив, що причиною вибуху може бути склад з великою кількістю нітрату амонію.

Посольство України в Лівані не має відомостей про постраждалих унаслідок вибуху в Бейруті українців.

«Термінове оголошення. У зв'язку з вибухами в порту Бейрута 4 серпня прохання до всіх, хто має будь-яку інформацію про постраждалих громадян України, дзвонити на цілодобову гарячу лінію посольства за номером: 0961 592 16 68», — йдеться у повідомлення на сторінці диппредставництва у Facebook.

Окрім того, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба  у своєму Twitter написав, що наразі немає інформації про постраждалих громадян України під час вибуху у столиці Лівану.

«Жахливі новини про руйнівні вибухи у Бейруті. Повідомляється про численні жертви. Сьогодні я подумки із рідними та близькими загиблих і бажаю пораненим швидкого одужання. На цю мить інформації про постраждалих громадян України немає», — зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ