Вступити до родини ATR

У Криму померла мати Різи Шевкієва

8 серпня 2020, 11:55
1217

В окупованому Криму 7 липня на 92-му році життя померла мати члена Меджлісу кримськотатарського народу Різи Шевкієва Веляде Джаферова. Дженазе (похорон) відбудеться сьогодні, 8 липня, о 15:30 у сімферопольському мікрорайоні Мар'їно.

Про це повідомив сам Різа Шевкієв у Facebook, уточнивши, що дженазе відбудеться у Криму сьогодні о 15:30 за адресою:  мікрорайон Мар'їно, вулиця Меркезій, 53.

«Присутність окупантів у Криму не дає  мені можливості проводити мати в останню путь. У січні 2015 року я зробив це фото, коли прощався з батьками. Воно виявилося останнім. Мій батько помер три роки тому», — зазначив член Меджлісу.

Нагадаємо, що після анексії Криму Росією окупанти порушили проти Різи Шевкієва «кримінальну справу». Тому член Меджлісу не зміг приїхати на похорон батька. Зазначимо, що Февзі Шевкієв помер у Криму у листопаді 2017 року.

Веляде Джаферова народилася 18 квітня 1929 року у селі Стіля (нині Лісникове) Бахчисарайського району. У травні 1944 року разом із родиною була депортована до Узбекістану (радгосп Галля-Арал, Джизакська область). В її родині було четверо дітей, наймолодший брат помер у віці 6 років у перший рік депортації. У 1952 році Веляде Джаферова вийшла заміж за уродженця села Стіля Февзі Шевкієва. Мають трьох дітей: Майре — 1953 рік народження, Різа — 1954 рік народження, Нурі — 1958 рік народження, а також — 8 онуків та 9 правнуків. У 1970–1980 роках виконувала доручення Самаркандської ініціативної групи кримських татар: поширювала тексти звернень до керівництва СРСР, збирала у співвітчизників пожертвування на поїздки делегацій у Москву. До Криму повернулася у 1990 році з сім'єю молодшого сина. Віна та її чоловік — Февзі Шевкієв — були активними учасником кримськотатарського національного руху.

Керівництво та співробітники телеканалів ATR і LÂLE, радіостанції Meydan FM та сайту ATR.ua висловлюють співчуття родині Різи Шевкієва. Allah rahmet eylesin.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ