Вступити до родини ATR

У Києві повідомили про підозру у держзраді «судді», який у Криму виніс вирок Ільмі Умерову

13 серпня 2020, 11:31
1051

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру у державній зраді кримського «судді», який незаконно засудив до 2 років в'язниці заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це повідомили у прес-службі прокуратури АРК.

«Суддя Сімферопольського районного суду в 2014 році після анексії півострова перейшов на службу до окупантів. Сприяв становленню і зміцненню окупаційної адміністрації, надаючи допомогу Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України. Розуміючи, що правосуддя на тимчасово окупованому півострові повинно здійснюватися відповідно до законодавства України, усвідомлюючи незаконність кримінального переслідування за законодавством РФ, незаконно засудив до двох років позбавлення волі одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу, який активно підтримував проукраїнську позицію», — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі імені судді не розголошують. За даними видання «Ґрати» мова йде про суддю Андрія Кулешова, який засудив до двох років ув'язнення заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова.

Наразі Андрій Кулешов оголошений у розшук. Йому заочно повідомили про підозру у ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Нагадаємо, що торік прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про іншу підозру «судді» Кулешову, а саме — у скоєнні злочину, передбаченого ст. 438 КК України (порушення законів і звичаїв війни, передбачених міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України).

Як повідомляв ATR.ua, 25 жовтня 2017 року стало відомо, що Росія звільнила і передала Туреччині засуджених у Криму заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. У цей день кримських татар на літаку доставили до Анкари. За даними лідера кримських татар Мустафи Джемілєва, звільнення Умерова та Чийгоза — результат переговорів президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана і президента РФ Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ