Вступити до родини ATR

Україна розірвала чергову угоду з РФ

17 серпня 2020, 13:45
1159

Кабінет міністрів України 17 серпня припинив дію угоди з урядом Російської Федерації про взаємне заснування торгових представництв, яка діяла з жовтня 1992 року.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України у Facebook.

«Враховуючи російську агресію та окупацію Криму та відповідно сучасний стан українсько-російських відносин, ця угода (як і багато інших) втратила практичне значення та не відповідає національним інтересам України. Таке рішення є логічним та послідовним кроком українського уряду», — заявила перша заступниця очільника МЗС України Еміне Джеппар.

Нагадаємо, раніше Україна розірвала угоду про обмін з РФ правовою інформацією

Як відомо, військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ