Вступити до родини ATR

Зеленський обговорив з Ердоганом питання звільнення кримськотатарських політв’язнів

22 серпня 2020, 22:00
696

22 серпня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом. Очільники держав говорили про необхідність звільнення кримськотатарських політв’язнів, яких незаконно утримують на території РФ та в окупованому Криму.

ФОТО: gov.ua (архів)

ФОТО: gov.ua (архів)

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Зазначається, що Зеленський висловив подяку Ердогану за відстоювання прав та інтересів кримських татар, а також за сприяння звільненню українських громадян, зокрема кримських татар, які незаконно утримуються на території Російської Федерації та на тимчасово окупованих територіях Криму і Донецької та Луганської областей.

Також президент України порушив питання необхідності продовження роботи в напрямку звільнення утримуваних Росією осіб.

«У нас є новий список, куди входить понад 20 кримських татар, яких незаконно утримує Росія. Серед них — батько трирічного хлопчика, загиблого в Криму, Руслан Сулейманов», — сказав голова Української держави.

Окрім того, співрозмовники обговорили перебіг виконання попередніх домовленостей щодо реалізації спільних інфраструктурних проектів, зокрема будівництва житла для 500 сімей кримських татар — внутрішньо переміщених осіб з АР Крим.

Президент України також подякував турецькому колезі за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Президент Туреччини, зі свого боку, привітав Зеленського та всіх українців з 29-ю річницею незалежності й відзначив, що радий активізації двосторонніх контактів, яка відбувається попри епідемічну ситуацію.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ