Вступити до родини ATR

Рефат Чубаров привітав українців з Днем Незалежності

24 серпня 2020, 13:16
546

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров привітав мешканців України, зокрема — жителів окупованого Криму та Донбасу, з Днем Незалежності України.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Привітання від себе особисто та від імені Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров оприлюднив у Facebook.

«Незалежна Україна є одночасно гарантією реалізації кримськотатарським народом — корінним народом Криму — свого права на самовизначення у формі національно-територіальної автономії в межах Кримського півострова, який є  невід'ємною складовою частиною Української держави. Вітаючи один одного з Днем незалежності України, виказуємо особливу шану пам'яті героїв попередніх поколінь, які віддали свої життя в боротьбі за незалежність України, висловлюємо слова подяки сьогоднішнім захисникам незалежної Української держави — учасникам російсько-української війни, виказуємо  підтримку співгромадянам, які проживають у тимчасово окупованому Криму і непідконтрольних районах Донецької і Луганської областей. Російсько-українська війна, що триває більше 7 років, викристалізовує українську політичну націю, яка відновить територіальну цілісність України, включно з  Автономною  Республікою  Крим і містом  Севастополем, та вже нікому і ніколи не дозволить поневолити Україну», — наголосив голова Меджлісу.

Нагадаємо, сьогодні Україна святкує День Незалежності. Це державне свято, яке щороку відзначається 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України. Саме цей день прийнято вважати датою створення держави Україна в її сучасному вигляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ