Вступити до родини ATR

Верховна Рада ратифікувала угоду з ЄС про надання Україні допомоги у 1,2 млрд євро

25 серпня 2020, 13:55
1029

Верховна Рада 25 серпня ратифікувала меморандум про взаєморозуміння між Україною і Європейським Союзом про отримання Україною макрофінансової допомоги ЄС в сумі до 1,2 млрд євро.

Про це стало відомо під час сьогоднішнього позачергового засідання парламенту. За ухвалення відповідного законопроєкту (№0063) проголосували 248 народних депутатів за необхідного мінімуму 226 голосів.

Зазначається, що законопроєкт був розроблений з метою набрання чинності для України підписаних 23 липня 2020 року в Брюсселі міжнародних договорів України щодо отримання макрофінансової (кредитної) допомоги Європейського Союзу в сумі до 1,2 млрд євро.

«У зв'язку з негативними фінансово-економічними наслідками, зумовленими поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, Європейським парламентом і Радою 25 травня 2020 року було ухвалено остаточне рішення про можливість надання «виняткової» макрофінансової (кредитної) допомоги країнам Європейської політики сусідства, зокрема Україні, для підтримки зусиль з подолання ними наслідків кризи, зумовленої поширенням COVID-19», — йдеться у пояснювальній записці.

Зазначимо, що Україна відповідно до умов меморандуму зобов'язалася провести конкурсний відбір на посади керівників Державної податкової і Митної служб після закінчення карантину, ліквідувати Державну фіскальну службу й ухвалити в першому читанні проєкт закону про створення нового агентства для розслідування серйозних економічних і фінансових злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ