Вступити до родини ATR

Підозрюваних у вбивстві Шеремета судитимуть присяжні

26 серпня 2020, 09:07
913

Підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета — Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко і Яну Дугарь — судитимуть присяжні.

Таке рішення 25 серпня ухвалила колегія суддів Шевченківського районного суду міста Києва, передають «Ґрати».

Клопотання про слухання справи судом присяжних подав адвокат Юлії Кузьменко Тарас Беспалий, його підтримали інші захисники обвинувачених. Адвокат Яни Дугарь Віталій Коломієць, а також захисник Андрія Антоненка Станіслав Кулик, зі свого боку, подали клопотання про повернення обвинувального акта прокурорам.

Розгляд справи по суті має розпочатися 4 вересня.

Як повідомляв ATR.ua, 20 липня 2016 року відомий український журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху автомобіля у Києві. Вбивство Шеремета поліція кваліфікувала за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета і оголосили їм про підозру. Пізніше правоохоронці назвали імена п'ятьох підозрюваних: медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант і сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко та добровольці Владислав і Інна Грищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ