Вступити до родини ATR

Отруєння Навального: CША попередили РФ про можливі санкції

26 серпня 2020, 13:12
1066

Вашингтон попередив Москву про можливі санкції, якщо підтвердиться версія про причетність російської влади до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

ФОТО: Reuters

ФОТО: Reuters

Про це повідомляється на сайті Державного департаменту США.

«США глибоко стурбовані попередніми висновками медичних експертів із Німеччини, з яких випливає, що російський опозиційний політик Олексій Навальний був отруєний. Якщо ці повідомлення будуть підтверджені, Сполучені Штати підтримають заклик Європейського союзу до всеосяжного розслідування і будуть готові сприяти такому розслідуванню», — йдеться у заяві держсекретаря США Майкла Помпео.

Держсекретар додав, що родина Навального і народ Росії заслуговують на проведення всеосяжного і прозорого розслідування та притягнення причетних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, 20 серпня російський опозиційний політик Олексій Навальний потрапив до реанімації — йому стало зле в літаку на рейсі з Томська до Москви. Російські лікарі попереднім діагнозом назвали «порушення обміну речовин». Згодом політика транспортували до Німеччини. 24 серпня берлінська клініка Charite заявила, що результати обстеження російського опозиціонера вказують на його отруєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ