Вступити до родини ATR

Україна продовжила карантин до 31 жовтня та закрила кордони для іноземців до кінця вересня

26 серпня 2020, 14:35
1405

Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо продовження карантину в Україні ще на два місяці — до 31 жовтня. Також уряд запровадив обмеження на перетин українського кордону для іноземців до 28 вересня.

ФОТО: Ukrinform

ФОТО: Ukrinform

Про це стало відомо під час засідання Кабінету міністрів України 26 серпня.

Так, уряд продовжив карантин в країні до 31 жовтня. Відповідну постанову підтримали всі присутні на засіданні.

Окрім того, Кабмін ухвалив рішення про закриття до 28 вересня кордонів для іноземних громадян. Обмеження не стосується іноземців, які мають дозвіл на проживання в Україні. Також воно не стосується іноземних громадян, які прямують транзитом та мають документи, що підтверджують виїзд протягом двох днів, осіб, які навчаються в українських вишах, представників міжнародних місій або прибуваючих на запрошення дипломатичних представництв України тощо.

Зазначимо, що у кінці липня уряд ухвалив рішення про продовження «адаптивного» карантину в Україні до 31 серпня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні. 24 серпня набуло чинності нове зонування «адаптивного» карантину в країні.

Нагадаємо, що станом на 9:00 26 серпня в Україні зафіксовано 110 085 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 2354 — летальні. За минулу добу коронавірус виявили у 1670 осіб, 36 пацієнтів померли, 584 — одужали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ